Opzetten samenwerking met HBO-ICT

Wij hebben een aantal Phocanen die de opleiding HBO-ICT studeren aan de HAN. Eén van hun heeft ook een course gevolgd die aansluit bij wat wij willen. Er is al via hem contact opgenomen met zijn docent en hij is geïnteresseerd in een samenwerking.

Binnen de course waar wij mee willen werken, is er een groeiende behoefte aan externe projecten. Vaak sluiten de projecten die er nu zijn niet goed aan bij studenten. Ze zijn vaak bij een bedrijf ver weg en is de begeleiding beperkt. Als studentenvereniging staan wij dicht bij de studenten en onze website-commissie zal een project ontwerpen dat aansluit bij de course. Eén van de leden van onze website-commissie heeft de course zelf gevolgd, dus hij zal leidend zijn in de technische vormgeving van het project en het stellen van concrete doelstellingen.

Ons plan is ambitieus en veel gevraagd van onze website-commissie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar manieren om dit uit te besteden. Dit zullen wij dus doen door een samenwerking met de opleiding HBO-ICT. De studenten zullen 8 weken intensief werken aan het project en zo de website-commissie veel werk uit handen nemen. Op deze manier zal in korte tijd veel werk worden verzet, meer dan mogelijk zou zijn geweest door enkel onze website-commissie. Daarnaast vergt het specialistische kennis die deze studenten hebben. Naast het maken van een project zal er ook een grote kennisoverdracht zijn van de website-commissie naar de studenten en andersom.

Volgende pagina