Een drietal problemen

Zoals genoemd stagneert de ontwikkeling van de site. De ondersteuning is dus beperkt en deze site voldoet niet aan de eisen van de toekomst. Daarnaast kan de site niet meer geupdate worden. Na een update werken meerdere onderdelen van de site niet meer. Het updaten is erg belangrijk voor de veiligheid van onze gebruikers, zonder updates krijgen virussen en malware de kans om schade toe te brengen.

In de eerste maanden van ons bestuursjaar stuitten we meteen op één groot probleem, de beperkte ondersteuning vanuit het extern beheerde ledensysteem. Binnen het ledenbestand kan niet gefilterd worden, of op een gemakkelijke wijze veel gegevens aangepast worden. Bij het verwerken van de nieuwe leden in ons bestand waren juist deze functies erg belangrijk. Na meerdere keren om hulp gevraagd te hebben van de beheerder van het ledensysteem, is op dit moment nog steeds niets opgelost. Bepaalde zaken moesten echter wel geregeld worden, dus dit betekende dat we lid voor lid gegevens moesten aanpassen. Dit was een enorm tijdrovend proces en dit zou niet nodig hoeven zijn. Daarom willen wij overstappen naar een ledenbestand in eigen beheer, zodat we direct ondersteuning kunnen vragen van onze website-commissie.

Het derde punt waar we al snel tegenaan liepen. Tijdens de introductie wordt altijd samengewerkt met de universiteit om zo de vereniging ook een plaats te geven in het introductieprogramma. De introductie van de hogeschool is op een ander moment dan dat van de universiteit. Bij de hogeschool lukt het echter al jaren niet om een plaats te krijgen binnen hun introductieprogramma, een probleem wat veel studentenverenigingen in Nijmegen ervaren. Dit betekent dat we onze vereniging hier weinig kunnen promoten en dus mogelijk veel nieuwe leden mislopen. Met het oog op onze groei, komend met de nieuwe huisvesting, is het voor ons erg belangrijk dat we meer leden kunnen werven uit de studenten van de hogeschool.

 

Volgende pagina