Koen Metsemakers wint ZILVER op World Cup II

Zondag 18 juni heeft Koen Metsemakers op de World Cup in Poznan in de zware heren dubbelvier een geweldige prestatie neergezet! Op de vorige World Cup, in Belgrado, haalden ze al zeer knap de finale en op het daaropvolgende Europees Kampioenschap behaalden ze eveneens de finale. Ditmaal verbeterden ze die prestaties door zilver te winnen in een tijd van 5:38,97! Daarmee hebben ze ook een Nederlands Record in dit nummer gevaren. De enige ploeg waarvoor Koen en zijn ploeggenoten moesten buigen was Groot Britannië, die goud wonnen in een zeer rappe 5:36,42.

De race is terug te kijken via http://www.eurovisionsports.tv/fisa/#dm9kOzgyMzQ1.

Dit is het eerste internationale eremetaal voor Phocas sinds 2008, toen Annemarieke van Rumpt zilver won op de Olympische Spelen. Als Koen deze lijn vasthoudt kan er zomaar weer een Phocaan aanwezig zijn bij de komende Olympische Spelen, in 2020 in Tokyo. Al met al een geweldig weekend voor Phocas en het Nederlandse roeien! Felicitaties aan Koen en de rest van de ploeg!