Koen Metsemakers wint Goud op NK Klein!

Koen Metsemakers deed dit weekend mee in de skiff in het zware heren veld aan het Nederlands Kampioenschap voor kleine nummers (NK Klein). Het NK vond plaats in Amsterdam op de Bosbaan en begon op vrijdag met een time-trial waar hij de snelste tijd haalde, 6 seconden sneller dan de nummer 2 in die time-trial. Vervolgens was op zaterdagochtend de kwartfinale, waar hij ook glansrijk won. Zaterdagmiddag was de halve finale waarin hij naast zijn grootste concurrent lag, Stef Broenink. Stef Broenink was vorig jaar de winnaar van de gouden medaille op het NK, toen verwees hij Koen nog naar de tweede plek en een zilveren medaille. In dit directe duel gaf Koen een pak slaag aan Stef door te winnen met een verschil van ruim 8 seconden. Zondagmiddag was uiteindelijk de finale, waar Koen vanaf de start onbedreigd aan kop lag. Hij is eigenlijk geen moment in de problemen gekomen en won uiteindelijk GOUD in 6:58.77. De zilveren medaillewinnaar, Niki van Sprang, finishte pas na 7:05.60 dus wederom een enorm verschil.

Deze prestatie is ongekend voor Phocas: de laatste gouden medaille op een NK was al verdwenen uit het geheugen van alle huidige Phocanen. Een dergelijke prestatie in het zware veld is des te uitzonderlijker, de laatste zware roeier die echt succes had bij Phocas was Ted Bosman in de jaren tachtig. Een zeer bijzondere dag dus gister! Het laat duidelijk zien dat Phocas op de goede weg is en dat het dus mogelijk is om door te groeien naar de top bij onze vereniging!
Koen Goud