Nabeschouwing Asopos Najaars

najaars

Op zaterdag was het de beurt aan de eerstejaars dames om te laten zien wat ze in huis hebben. En zeker niet zonder resultaat! Géén van hen werd laatste en er gingen maar liefst 10 van de 14 ploegen door naar de kwartfinales. Valerie Swieters, Bieke Odrosslij, Sibylle Lange en Rebecca van Rijn schopte het zelfs tot de finale!

De ouderejaars voortraining roeide ook niet onverdienstelijk. De zware én lichte mannen behaalden beide de finale! De ouderejaars dames roeiden erg sterk en mochten zelfs 3 keer de bosbaan trotseren. En dit niet voor niks; ook in de finale vlogen ze uit de start en kwamen als eerste over de finish. BLIK VOOR PHOCAS!

Op de zondag waren de mannen aan de beurt. De mannelijk afroeikampioenen van de Asopos Najaars komen dit jaar uit Nijmegen! Yoran Kooij, Nick Harmsen, Wouter Bos en Mark Eggink met als stuurvrouw Puck van den Berk roeiden gisteren zo hard dat ze de finale bereikten. In de finale werd het nog even spannend, maar ze bikkelden dapper door en kwamen als eerste over de finish. Een geweldige prestatie om trots op te zijn mannen!

Erwin Huzen heeft gisteren revanche genomen op de race van zaterdag. Dit keer had Erwin de verpletterende eindsprint in de benen en wist hierdoor het N1x veld te winnen! Hiermee behaalde hij de Overgangsstatus in het scullen.

De voortraining lichte dames behaalde met beide boten de A-finale en roeide daar naar een knappe derde en vierde plek!

Kortom, een mooi weekend voor de NSRV!