Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

Afgelopen zaterdag 25 oktober was het zo ver, het afroeikampioenschap van alle eerstejaars roeiers van de verschillende studenten roeiverenigingen. Ook Phocas was aanwezig met een grote delegatie eerstejaars en ouderejaars. Voor de ouderejaars voortraining was dit het ideale moment om te kijken hoe ze in het veld lagen na de vele traininguren van de afgelopen weken. Daarnaast startte Elias in het N8+ veld, streden Phortuna en Euphorie verder om de Najaarsbokaal en stapte een deel van EJZ 2013 weer in de boot.

De dag op de Bosbaan begon al vroeg, om 7:00 uur was

de eerste ploeg al aanwezig en begon het opriggeren van de boten nog in het donker. Binnen 3,5 uur zijn er 24 C4+ ploegen het water opgegaan en hebben zij een race van 500 meter afgelegd. Vier van deze ploegen gingen door naar de kwart finale, twee mannen en twee vrouwenboten. Een van deze boten is de combinatie Dames 5 en Dames 3. De dames van de eerstejaarsvoortraining eindigen net 3de in de kwartfinale. De beide mannenboten gingen door naar de halve finale, waarin een van de boten uiteindelijk 4e werd in hun heat met een tijd 1:50,69. De andere mannenboot haalde zelfs de finale, waar ze uiteindelijk 5e werden met een tijd van 1:47,12.

Ook de twee boten in het Ervaren C4+ veld deden het erg goed. De mannen werden eerste in hun heat, maar waren helaas geen tijdsnelste over alle heats. De dames werden ook eerste in hun heat en  eindigen uiteindelijk als derde overall.

De ouderjaars voortraining is verdeeld over twee achten en twee viertjes. De vier van de mannen startte in het B4+ veld en behaalde hierbij een taartblik met een tijd van 1:40,80. De vier van de vrouwen start in een groot veld met maar liefst 36 ploegen, het Dames Ervaren 4+ veld. Hier worden ze net tweede, maar wel met een hele goede tijd van 1:45,13! Ook Phortuna/Euphorie start in dit veld en strijd hiermee ook mee voor de Najaarsbokaal, zij worden 4e in hun heat met een tijd van 2:04,46. De achten varen beide een nette tijd in de voorwedstrijd en zijn beide door naar de finale. Waar de dames nog als 3e eindigde in de voorwedstrijd, trekken ze in een spannend A-finale een taartblik met een tijd van 05:17,24. De mannen kwamen in de voorwedstrijd als eerste over de voorwedstrijd en kregen ook zij het voor elkaar om een blik te trekken in de A-finale met een tijd van 04:44,80.

De Eliasacht startte in het het Nieuwelingen 8+ veld, ondanks dat ze niet als eerste over de finish kwamen hebben ze wel aan de hele Bosbaan kunnen laten zien hoe mooi hun eigen Eliasroeipakjes zijn. Jon, Bas, Stan en Lukas starten in het Ervaren 4+ veld, waar een paar van hen twee jaar geleden al als Afroeikampioen een taartblik won, deden ze dat nu nog even dunnetjes over en wisten ze ook nu een blik te trekken op de Asopos Najaarswedstrijden.

Met trots is maar liefst vier keer het Haemellied op de Bosbaan gezongen, wat een mooie start van een fanatisch roei-jaar!

  3 comments for “Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

 1. 30 oktober 2014 at 18:27

  Leuk om te lezen! Klein typefoutje in het begin waar de c4 ploegen eerst doorgaan naar de halve finale en vervolgens weer door naar de halve finale? Ik denk dat je eerst kwart en vervolgens halve finale bedoelde 😉

  • Sanne-van-Dijk
   31 oktober 2014 at 09:51

   Check!

 2. Daniel-Bonder
  31 oktober 2014 at 19:45

  Leuk Sanne!:)

Comments are closed.